Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 506g1590kcal53.4g300.6g11.1g27.8g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g828g2401kcal82.8g471.9g19g165.6g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g51g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 46g407kcal0g0g46g0g
Vesi, vesijohtovesi 920g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 1380g1441kcal309.7g0g20.7g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g1012g3167kcal192.3g50.6g253g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g14g48kcal1.4g10.5g0.3g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)230g184kcal3.4g43.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g18476kcal1286g1754.6g700.2g386.8g
Valittu annoskoko5000g9238kcal643g877.3g350.1g193.4g
Annoskoko puolitettuna2500g4619kcal321.5g438.7g175.1g96.7g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135