Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g1485g2465kcal304.5g10.4g74.3g28.2g
Keräkaali 250g1485g356kcal17.8g60.9g3g31.2g
Porkkana 495g162kcal3.1g27.5g1g12.6g
Siirappi, tumma35g111kcal0g25.6g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 10g29kcal1.1g1.5g2.1g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 5g3.5kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Vesi1485g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6254kcal653.2g253g161g144.4g
Valittu annoskoko5000g3127kcal326.6g126.5g80.5g72.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1563kcal163.3g63.3g40.3g36.1g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207186