Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2132g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl32g80kcal3.8g0.5g7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g416g116kcal2.5g24.7g0.8g10.4g
Sipuli (kuorittu)107g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Selleri, annos 50g11g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Palsternakka 128g81kcal0.6g15.1g0.5g5.8g
Kiinankaali 320g64kcal5g7.2g1g2.9g
Peruna, keskikokoinen 60g896g537kcal13.4g116.4g0.9g8.1g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g746g1642kcal82.1g14.9g141.8g0.7g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%213g235kcal5.8g5.8g21.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5571kcal229.4g380g347g59.4g
Valittu annoskoko5000g2786kcal114.7g190g173.5g29.7g
Annoskoko puolitettuna2500g1393kcal57.4g95g86.8g14.9g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501