Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa1741g296kcal7g43.5g10.4g12.2g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)1393g2312kcal264.6g0g139.3g0g
Ranskankerma Valio522g1462kcal13.1g18.3g146.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g783g159kcal4.7g29.8g2.4g11g
Lihaliemikuutio Maggi38g107kcal3.4g2.7g8.8g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)348g940kcal104.5g0g59.2g0g
Sipuli (kuorittu)174g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10647kcal799.2g205.4g733.2g52.4g
Valittu annoskoko5000g5324kcal399.6g102.7g366.6g26.2g
Annoskoko puolitettuna2500g2662kcal199.8g51.4g183.3g13.1g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690