Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 846g3433kcal0g844.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 149g500kcal0.1g121.8g0.1g2.1g
Voi, 1 tl, 5 g995g7264kcal10g10g796g0g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.4g0g0.1g
Mustikka metsä- 2985g1314kcal14.9g191g17.9g98.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g25109kcal52.6g2354.2g1628g201.4g
Valittu annoskoko5000g12554kcal26.3g1177.1g814g100.7g
Annoskoko puolitettuna2500g6277kcal13.2g588.6g407g50.4g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593