Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 812g2454kcal145.5g393.8g8.1g86.9g
Sipuli 217g66kcal2.7g10.4g0.4g3.7g
Vesi3248g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.8g11kcal0.4g1.5g0.1g1g
Sinappi 16g21kcal0.7g2.3g1g0.3g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 704g852kcal71.4g15.9g55.8g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6806kcal441.4g847.8g130.8g187g
Valittu annoskoko5000g3403kcal220.7g423.9g65.4g93.5g
Annoskoko puolitettuna2500g1702kcal110.4g212g32.7g46.8g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.5g1.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=217662