Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2626g9011kcal267.6g1838.4g31.5g91.9g
Vesi2020g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g25g91kcal11.4g10.1g1.5g0g
Kauralese 303g1091kcal54.5g138.2g23.3g53g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20386kcal667g3973.4g112.6g289.8g
Valittu annoskoko5000g10193kcal333.5g1986.7g56.3g144.9g
Annoskoko puolitettuna2500g5097kcal166.8g993.4g28.2g72.5g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248