Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 1606g563kcal74.2g31.3g4.8g40.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2811g1281kcal84.3g134.9g42.2g0g
Voi 80g583kcal1g0.3g65.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g276kcal8.2g56.2g1g2.8g
Kananmuna kuoreton 221g315kcal27.6g0.7g22.6g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 201g750kcal44.8g0g64.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7537kcal480.2g446.8g400.4g86g
Valittu annoskoko5000g3768kcal240.1g223.4g200.2g43g
Annoskoko puolitettuna2500g1884kcal120.1g111.7g100.1g21.5g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632