Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1785g377kcal21.4g60.7g3.6g37.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g512g144kcal3.1g30.5g1g12.8g
Sipuli (käsittelemätön)512g139kcal6.7g24.6g1g8.7g
Vesi707g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g1413g2403kcal282.7g0g141.3g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen71g283kcal4.9g1.4g28.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6689kcal637.6g234.4g350.4g118g
Valittu annoskoko5000g3344kcal318.8g117.2g175.2g59g
Annoskoko puolitettuna2500g1672kcal159.4g58.6g87.6g29.5g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241