Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1188g546kcal38g57g17.8g0g
Hiiva, 50g119g72kcal15.6g1.3g0.5g0g
Sokeri 333g1350kcal0g332.2g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g24g74kcal2.6g14.3g1.7g6.7g
Kananmuna 50g(kpl)119g150kcal13.1g0.4g10.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2613g8965kcal266.2g1829g31.4g91.4g
Voi 356g2585kcal4.2g1.4g289.7g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g238g760kcal40.4g109.3g17.8g41.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g29004kcal760.2g4689.8g739.2g279.4g
Valittu annoskoko5000g14502kcal380.1g2344.9g369.6g139.7g
Annoskoko puolitettuna2500g7251kcal190.1g1172.5g184.8g69.9g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726