Mustikka-juustokakku

Murenna keksit.

Laita voi kasariin ja sulata miedolla lämmöllä.

Anna jäähtyä ja sekoita keksinmurujen joukkoon.

Kaada seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm) ja painele tasaisesti pohjalle.

Valmista ensimmäinen kerros (Philadelphia-juusto, munat, 125g sokeria, 2g vaniljasokeria).

Vatkaa kaikki keskenään kulhossa ja kaada täyte pohjan päällem tasoita.

Paista uuninpellillä 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ota uunista ja anna kiinteytyä 20 minuutta.

Valmista toinen kerros (smetana, ransakankerma, 30g sokeria, 8g vaniljasokeria).

Sekoita kulhossa ja kaada tasaisesti ensimmäisen kerroksen päälle.

Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Ota uunista ja anna jähtyä.

Laita vuoka jääkaappiin vähintään 6 tunniksei, mieluiten yön yli.

Valmista kuorrute.

Laita kasariin hiukan vettä ja hyytelösokeri.

Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut ja liemi kirkastunut.

Lisää lämpöä, kaada marjat joukkoon, petiä kasari kannella ja keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä.

Nosta kasari liedeltä, anna jäähtyä ja lisää halutessasi sokeria.

Irroita kakun reunat vuuaasta hyvissä ajoin ennen tarjoilua esim lastan avulla.

Ota kakku pois vuuasta ja lusikoi kuorrute sen päälle.

Laita kakku jääkaappiin tunniksi ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Sepekoira
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi310g1393kcal20.1g185.8g65g9.6g
Voi 155g1123kcal1.8g0.6g125.9g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g1238g3158kcal73.1g39.6g296g0g
Kananmuna 50g(kpl)310g390kcal34.1g0.9g27.9g0g
Sokeri 387g1571kcal0g386.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.2g25kcal0g6.1g0g0g
Smetana929g3622kcal19.5g20.4g390.1g0g
Creme fraiche milbona Lidl464g1407kcal11.6g11.1g139.3g0g
Sokeri 93g377kcal0g92.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g25g99kcal0g24.5g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker310g1207kcal0.1g300.3g0g0g
Mustikka774g258kcal3.9g49.5g3.1g25.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g29261kcal328.4g2236.4g2094.6g70.2g
Valittu annoskoko5000g14630kcal164.2g1118.2g1047.3g35.1g
Annoskoko puolitettuna2500g7315kcal82.1g559.1g523.7g17.6g
Arvot/100g100g293kcal3.3g22.4g20.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225663