Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)752g203kcal9.8g36.1g1.5g12.8g
Valkosipuli 376g407kcal29.7g61.3g2.3g7.9g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g102g897kcal0g0g101.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 150g516kcal15.3g105.3g1.8g5.3g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g376g1053kcal71.4g0.1g82.7g0g
Timjami 11g32kcal1g3g0.8g4.2g
Persilja 226g62kcal3.1g2.5g0.5g18g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g3008g3609kcal75.2g180.5g270.7g45.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13557kcal411g777.6g923.6g186.6g
Valittu annoskoko5000g6779kcal205.5g388.8g461.8g93.3g
Annoskoko puolitettuna2500g3389kcal102.8g194.4g230.9g46.7g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122