Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 446g1531kcal45.5g312.4g5.4g15.6g
Vehnäjauho, durum 755g2679kcal98.2g475.7g18.7g95.1g
Sokeri 28g112kcal0g27.4g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g18g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka687g755kcal171.6g0g6.9g0g
Kinkkusuikale Pirkka572g589kcal103g10.3g14.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka320g263kcal10.9g60.9g3.2g3.2g
Juustoraaste emmental punaleima343g1339kcal99.5g0g103g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl1831g1648kcal292.9g45.8g36.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g17829kcal1643.2g1865g376.2g227.8g
Valittu annoskoko5000g8915kcal821.6g932.5g188.1g113.9g
Annoskoko puolitettuna2500g4457kcal410.8g466.3g94.1g57g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.7g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=232960