Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 779g330kcal76.4g3.1g0.8g0g
Sokeri 1299g5271kcal0g1297.4g0g0g
Flora Vanilla 12%1623g3084kcal73.1g259.7g194.8g0g
Puolukka 1299g504kcal5.7g88.3g6.5g33.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g18380kcal310.4g3297g404.2g67.6g
Valittu annoskoko5000g9190kcal155.2g1648.5g202.1g33.8g
Annoskoko puolitettuna2500g4595kcal77.6g824.3g101.1g16.9g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133