Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 396g564kcal49.5g1.2g40.6g0g
Sokeri 719g2920kcal0g718.7g0g0g
Maito, Kevyt360g166kcal11.5g17.3g5.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl360g1223kcal7.2g10.8g125.9g0g
Voi 60% rasvaa 342g1862kcal3g1.7g208.4g0g
Leivinjauhe 36g63kcal1.9g13.6g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 935g3209kcal95.3g654.7g11.2g32.7g
Raparperi 1079g364kcal7.4g59.4g1.1g15.1g
Voi 60% rasvaa 180g980kcal1.6g0.9g109.7g0g
Sokeri 360g1460kcal0g359.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 234g802kcal23.8g163.7g2.8g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g27226kcal402.4g4002.8g1010.2g112.4g
Valittu annoskoko5000g13613kcal201.2g2001.4g505.1g56.2g
Annoskoko puolitettuna2500g6807kcal100.6g1000.7g252.6g28.1g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273