Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1530g704kcal49g73.4g22.9g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g184g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 25g99kcal0g24.5g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1224g4200kcal124.7g856.8g14.7g42.8g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1836g6426kcal220.3g1266.8g34.9g91.8g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g184g1652kcal0g0g183.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g26163kcal788g4443g512.2g269.2g
Valittu annoskoko5000g13081kcal394g2221.5g256.1g134.6g
Annoskoko puolitettuna2500g6541kcal197g1110.8g128.1g67.3g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481