Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)143g39kcal1.9g6.9g0.3g2.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1143g866kcal21.4g176.2g2.3g11.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g1429g400kcal8.6g85g2.9g35.7g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g286g200kcal0g11.4g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)714g607kcal7.1g25g50g0g
Kasvisliemikuutio 63g192kcal6g8.5g14.8g1g
Vesi, vesijohtovesi 1143g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g196kcal5.8g40g0.7g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5046kcal105.2g713.4g142.2g106g
Valittu annoskoko5000g2523kcal52.6g356.7g71.1g53g
Annoskoko puolitettuna2500g1262kcal26.3g178.4g35.6g26.5g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445