Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g2080g6761kcal499.3g1019.4g20.8g249.7g
Sipuli (kuorittu)277g75kcal3.6g13.3g0.6g4.7g
Sipuli (kuorittu)277g75kcal3.6g13.3g0.6g4.7g
Valkosipuli 139g150kcal11g22.6g0.8g2.9g
Chili paprika punainen208g83kcal4.2g18.7g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g104g338kcal10.4g52g10.4g10.4g
Kardemumma, annos 2g14g43kcal1.5g9.4g1g3.9g
Neilikka, annos 4g28g101kcal1g22.1g1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g104g628kcal7.1g60.5g36.4g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g243g180kcal10.9g31.3g0.5g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g139g1189kcal0g0g138.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 1387g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19247kcal1105.2g2525.2g421.6g552.6g
Valittu annoskoko5000g9623kcal552.6g1262.6g210.8g276.3g
Annoskoko puolitettuna2500g4812kcal276.3g631.3g105.4g138.2g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238830