Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g1594g1435kcal95.7g239.2g1.6g0g
Paprika vihreä 434g92kcal4.1g10.8g1.3g8.2g
Sipuli (kuorittu)510g138kcal6.6g24.5g1g8.7g
Valkosipuli 64g69kcal5g10.4g0.4g1.3g
Chili paprika punainen128g51kcal2.6g11.5g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska1594g478kcal22.3g103.6g8g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g38g82kcal5.3g8.2g3.2g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g638g2500kcal165.8g1.3g204.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9691kcal614.8g819g439.2g36.4g
Valittu annoskoko5000g4846kcal307.4g409.5g219.6g18.2g
Annoskoko puolitettuna2500g2423kcal153.7g204.8g109.8g9.1g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908