Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen328g84kcal3g15.1g1.3g6.6g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.5g0.2g0.6g
Tomaatti 1332g303kcal7.5g45.9g4g18.6g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha1722g2066kcal275.5g0g64.6g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g57g34kcal1.4g4.9g6.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 1377g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g158kcal4.7g32.1g0.6g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5417kcal591.4g215.6g154g59.6g
Valittu annoskoko5000g2709kcal295.7g107.8g77g29.8g
Annoskoko puolitettuna2500g1354kcal147.9g53.9g38.5g14.9g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=244821