Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2239g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1493g657kcal7.5g95.5g9g49.3g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g522g219kcal51.2g2.1g0.5g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe746g2157kcal9g417.9g0g298.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6066kcal135.4g1031g19g695.6g
Valittu annoskoko5000g3033kcal67.7g515.5g9.5g347.8g
Annoskoko puolitettuna2500g1517kcal33.9g257.8g4.8g173.9g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888