Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 2577g1199kcal12.9g216.5g5.2g49g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g103g353kcal11.3g74.7g0g0g
Valkoviini kuiva 258g177kcal0.8g1.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2062g7010kcal41.2g61.9g721.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g17477kcal132.4g709.2g1453.6g98g
Valittu annoskoko5000g8739kcal66.2g354.6g726.8g49g
Annoskoko puolitettuna2500g4369kcal33.1g177.3g363.4g24.5g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038