Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 313g72kcal5.7g7.5g0.6g6.6g
Sipuli (kuorittu)157g42kcal2g7.5g0.3g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g407g114kcal2.4g24.2g0.8g10.2g
Palsternakka 313g199kcal1.6g36.9g1.3g14.1g
Lanttu 1565g452kcal15.6g72g4.7g28.2g
Lohifilee, paistettu 939g2073kcal190.9g0g146.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.8g57kcal0.1g0.1g6.3g0g
Fenkoli, annos 100g47g15kcal0.6g3.4g0.1g1.5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g626g751kcal21.3g22.5g62.6g0g
Kananmuna 50g(kpl)313g394kcal34.4g0.9g28.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa313g939kcal72g0g72g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10216kcal693.2g350g647.4g126.6g
Valittu annoskoko5000g5108kcal346.6g175g323.7g63.3g
Annoskoko puolitettuna2500g2554kcal173.3g87.5g161.9g31.7g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248043