Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g724g507kcal94.1g7.2g11.6g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g965g637kcal164g0g6.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 482g1593kcal9.6g14.5g168.8g0g
Vesi1688g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g193g60kcal2.4g14.1g0.4g6g
Porkkana, keskikokoinen 65g338g95kcal2g20.1g0.7g8.4g
Kukkakaali 97g23kcal1.7g2.1g0.3g2.2g
Lanttu 145g42kcal1.4g6.7g0.4g2.6g
Voi, 1 tl, 5 g29g211kcal0.3g0.3g23.2g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g36g138kcal0.4g33.3g0.2g0g
Valkoviini kuiva 241g165kcal0.7g1.4g0g0g
Kalaliemikuutio 27g81kcal2.7g9g3.7g0.3g
Tomaattipyree, Pirkka36g30kcal1.2g6.9g0.4g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7160kcal561g231.2g433g39.8g
Valittu annoskoko5000g3580kcal280.5g115.6g216.5g19.9g
Annoskoko puolitettuna2500g1790kcal140.3g57.8g108.3g10g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=249609