Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 3165g761kcal57.3g69.6g9.5g72.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g686g192kcal4.1g40.8g1.4g17.1g
Valkosipuli 63g69kcal5g10.3g0.4g1.3g
Lihaliemikuutio Maggi32g89kcal2.8g2.2g7.3g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 527g672kcal113.7g0g23.7g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia527g791kcal89.7g0g47.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5147kcal545.2g245.8g179.6g182.4g
Valittu annoskoko5000g2574kcal272.6g122.9g89.8g91.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1287kcal136.3g61.5g44.9g45.6g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454