Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2451g1471kcal36.8g318.6g2.5g22.1g
Voi 368g2667kcal4.4g1.5g298.9g0g
Sipuli (kuorittu)245g66kcal3.2g11.8g0.5g4.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen980g324kcal32.4g48g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 368g1214kcal7.4g11g128.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 478g1640kcal48.7g334.6g5.7g16.7g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 98g106kcal7.7g16g0.6g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g14974kcal281.2g1483g873.8g90.2g
Valittu annoskoko5000g7487kcal140.6g741.5g436.9g45.1g
Annoskoko puolitettuna2500g3744kcal70.3g370.8g218.5g22.6g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258