Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g2315g2778kcal486.1g0g92.6g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g1684g909kcal126.3g15.2g35.4g6.7g
Voi 105g763kcal1.3g0.4g85.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 105g361kcal10.7g73.7g1.3g3.7g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)526g447kcal5.3g18.4g36.8g0g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 17g68kcal0g16.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton32g6.6kcal0.1g0.5g0g0g
Tilli, tuore 210g63kcal7.8g1.9g1.7g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10793kcal1275.2g253.8g506.6g29.6g
Valittu annoskoko5000g5396kcal637.6g126.9g253.3g14.8g
Annoskoko puolitettuna2500g2698kcal318.8g63.5g126.7g7.4g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450