Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen1031g7423kcal10.3g10.3g824.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1031g3608kcal123.7g732g21.6g30.9g
Luumu kivetön, kuivattu 1031g2098kcal43.3g387.6g8.8g88.7g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g851g1216kcal106.3g2.6g87.6g0g
Sokeri 1031g4185kcal0g1029.9g0g0g
Leivinjauhe 26g45kcal1.3g9.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g37150kcal569.8g4344.2g1885.4g239.4g
Valittu annoskoko5000g18575kcal284.9g2172.1g942.7g119.7g
Annoskoko puolitettuna2500g9288kcal142.5g1086.1g471.4g59.9g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278