Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1837g373kcal11g69.8g5.5g25.7g
Sipuli (kuorittu)551g149kcal7.2g26.5g1.1g9.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1470g2439kcal279.2g0g147g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g551g154kcal3.3g32.8g1.1g13.8g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)40g113kcal3.8g7.3g7.7g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g37g38kcal2.9g6g0.2g0.7g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk514g201kcal8.7g39.1g0.5g25.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6935kcal632.2g363g326.2g151g
Valittu annoskoko5000g3467kcal316.1g181.5g163.1g75.5g
Annoskoko puolitettuna2500g1734kcal158.1g90.8g81.6g37.8g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421