Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1761g2924kcal334.7g0g176.1g0g
Sipuli (kuorittu)227g61kcal2.9g10.9g0.5g3.9g
Rypsiöljy 35g312kcal0g0g35.2g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g71g63kcal2.1g2.5g4.9g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 1761g0kcal0g0g0g0g
Voi 138g1004kcal1.6g0.6g112.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 176g604kcal17.9g123.3g2.1g6.2g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 755g292kcal24.9g21.1g11.3g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix76g38kcal1.1g7.5g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10596kcal770.4g331.8g686g21.2g
Valittu annoskoko5000g5298kcal385.2g165.9g343g10.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2649kcal192.6g83g171.5g5.3g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266072