Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1967g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g43g156kcal19.5g17.3g2.6g0g
Kaurahiutale 315g1178kcal45.6g179.4g23g31.5g
Vehnäjauho puolikarkea 1023g3510kcal104.2g716g12.3g35.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 1298g3947kcal113.6g719.2g24.7g180.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl354g3187kcal0g0g354.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g23953kcal565.8g3263.8g833.4g495.4g
Valittu annoskoko5000g11976kcal282.9g1631.9g416.7g247.7g
Annoskoko puolitettuna2500g5988kcal141.5g816g208.4g123.9g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417