Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g2146g8154kcal115.9g686.6g536.4g36.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.3g39kcal0g0g4.3g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1609g3662kcal305.8g0g273.6g0g
Peruna, vanha, kuorittu 322g245kcal6.1g49.9g0.6g3.2g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g43g45kcal3.4g7g0.3g0.9g
Maustepippuri, annos 1g2.7g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 134g37kcal1.9g1.5g0.3g10.7g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)536g885kcal16.1g21.5g80.5g0g
Kananmuna 50g(kpl)161g203kcal17.7g0.5g14.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g26559kcal934.8g1538g1821.2g104g
Valittu annoskoko5000g13279kcal467.4g769g910.6g52g
Annoskoko puolitettuna2500g6640kcal233.7g384.5g455.3g26g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176