Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1166g8456kcal13.9g4.7g947.7g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 107g436kcal3.2g104.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 905g1136kcal99.5g2.4g81.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1227g7362kcal294.5g81g662.6g0g
Leivinjauhe 31g54kcal1.6g11.6g0g0.2g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 782g2582kcal15.6g23.5g273.8g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl138g883kcal19.3g4.7g87g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g644g1005kcal2.6g244.8g1.9g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g43828kcal900.4g953.6g4109.2g10.8g
Valittu annoskoko5000g21914kcal450.2g476.8g2054.6g5.4g
Annoskoko puolitettuna2500g10957kcal225.1g238.4g1027.3g2.7g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223