Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl213g1233kcal45g11.3g107.7g24.7g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g427g2560kcal89.6g28.2g230.4g0g
Hermesetas, annos 5g85g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g1707g734kcal167.2g6.8g1.7g0g
Voi 1280g9284kcal15.2g5.1g1040.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 427g1408kcal8.5g12.8g149.3g0g
Kahvi mustana 100ml853g27kcal2.6g2.6g0.9g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g8.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g30492kcal656.2g133.6g3061g49.4g
Valittu annoskoko5000g15246kcal328.1g66.8g1530.5g24.7g
Annoskoko puolitettuna2500g7623kcal164.1g33.4g765.3g12.4g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376