Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2339g563kcal42.3g51.5g7g53.8g
Kuohukerma,valio,2dl1170g3977kcal23.4g35.1g409.4g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 702g2090kcal130.2g17.5g168.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]468g1544kcal126.3g0g112.3g0g
Sipuli (kuorittu)322g87kcal4.2g15.4g0.6g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g16520kcal652.8g239g1395.4g118.6g
Valittu annoskoko5000g8260kcal326.4g119.5g697.7g59.3g
Annoskoko puolitettuna2500g4130kcal163.2g59.8g348.9g29.7g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502