Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu28g253kcal0g0g28.1g0g
Sipuli (kuorittu)314g85kcal4.1g15.1g0.6g5.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g108g112kcal8.5g17.6g0.6g2.2g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g1876g432kcal26.3g63.8g7.5g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g47g110kcal1.4g12.3g6.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl938g3190kcal18.8g28.1g328.3g0g
Katkarapu 1689g1155kcal243.8g0g18.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10672kcal605.8g273.8g779.8g15g
Valittu annoskoko5000g5336kcal302.9g136.9g389.9g7.5g
Annoskoko puolitettuna2500g2668kcal151.5g68.5g195g3.8g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272528