Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 1435g654kcal7.2g117.7g2.9g57.4g
Peruna, keskikokoinen 60g758g455kcal11.4g98.5g0.8g6.8g
Sipuli (kuorittu)243g66kcal3.2g11.7g0.5g4.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g52g54kcal4.1g8.4g0.3g1g
Rypsiöljy 40g353kcal0g0g39.9g0g
Lihaliemikuutio Maggi40g112kcal3.6g2.8g9.2g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g40g93kcal1.2g10.5g5.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1994g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt399g183kcal12.8g19.1g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3937kcal87g537.4g129.8g138.6g
Valittu annoskoko5000g1969kcal43.5g268.7g64.9g69.3g
Annoskoko puolitettuna2500g984kcal21.8g134.4g32.5g34.7g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374