Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1189g559kcal21.6g85.2g10.9g15g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 48g143kcal0g35.3g0g0g
Vesi595g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g26g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 32g284kcal0g0g32.1g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g476g1475kcal57.1g342.5g12.8g57.1g
Pellavansiemenet, Pellavainen238g1094kcal47.1g2.4g99.7g72.8g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g714g2569kcal92.8g492.4g21.4g71.4g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g1665g5828kcal224.8g1092.3g48.3g91.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g23905kcal886.8g4100.2g450.4g615.8g
Valittu annoskoko5000g11952kcal443.4g2050.1g225.2g307.9g
Annoskoko puolitettuna2500g5976kcal221.7g1025.1g112.6g154g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544