Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1148g3940kcal117g803.9g13.8g40.2g
Sokeri 601g2438kcal0g600.1g0g0g
Leivinjauhe 44g78kcal2.3g16.7g0g0.2g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki707g396kcal60.1g35.3g1.4g0g
Kananmuna kuoreton 583g832kcal72.9g1.7g59.8g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1413g1187kcal15.5g258.7g5.7g25.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 504g3570kcal1.9g0g402.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24882kcal539.4g3432.8g967g131.6g
Valittu annoskoko5000g12441kcal269.7g1716.4g483.5g65.8g
Annoskoko puolitettuna2500g6221kcal134.9g858.2g241.8g32.9g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596