Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 800g2417kcal143.3g387.9g8g85.6g
Vesi, vesijohtovesi 3199g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)192g52kcal2.5g9.2g0.4g3.3g
Naudanliha keskiarvo 400g611kcal77.2g0g33.6g0g
Sianliha keskiarvo 400g873kcal73.1g0g65.2g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7906kcal592.2g794.2g214.4g177.8g
Valittu annoskoko5000g3953kcal296.1g397.1g107.2g88.9g
Annoskoko puolitettuna2500g1977kcal148.1g198.6g53.6g44.5g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019