Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3433g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 572g1729kcal102.5g277.5g5.7g61.2g
Sipuli (kuorittu)252g68kcal3.3g12.1g0.5g4.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g206g58kcal1.2g12.3g0.4g5.1g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g538g506kcal95.2g0.5g13.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4721kcal404.4g604.8g40g141.2g
Valittu annoskoko5000g2360kcal202.2g302.4g20g70.6g
Annoskoko puolitettuna2500g1180kcal101.1g151.2g10g35.3g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373