Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku

Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja

1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.

Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)

Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.

Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.

Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.

Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3030 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 545g777kcal68.1g1.6g55.8g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g248g965kcal0.5g240.1g0g0g
Maizena maissitärkkelys99g347kcal0.8g86.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 66g244kcal12.2g7.3g14.3g20.1g
Vehnäjauho puolikarkea 99g340kcal10.1g69.3g1.2g3.5g
Vadelma 990g407kcal9.9g40.6g7.9g36.6g
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g891g1114kcal45.4g149.7g36.5g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1238g693kcal105.2g61.9g2.5g0g
Vispikerma Flora 20%825g1815kcal24.8g41.3g165g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13403kcal554g1395.8g566.4g120.4g
Valittu annoskoko5000g6702kcal277g697.9g283.2g60.2g
Annoskoko puolitettuna2500g3351kcal138.5g349g141.6g30.1g
Arvot/100g100g134kcal5.5g14g5.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276618