Nevskin Blinit

1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä.

2.Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
3.Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.

4.Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.

5.Kuumenna lettupannu.

Paista kuumassa, öljyssä blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan.

Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa.

Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi.

Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.

6.Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa.

Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.

6-7 dl maitoa
40 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl Semper Fin-Mix gluteenittomia jauhoja
3 dl tattarijauhoja
2 keltuainen
1/2 pulloa Laitilan kukkoa
4 valkuaista

öljyä paistamiseen

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Hazze
AineksetMääräEnergiaPHRK
Semper Fin Mix jauhoseos790g2684kcal19.7g639.5g3.9g0g
Gluteeniton tattarijauho (Keskisen mylly), annos 60g658g1895kcal44.1g397.4g11.2g38.2g
Kananmuna kuoreton 543g774kcal67.8g1.6g55.6g0g
Kukko pils (Laitilan), annos 500g543g233kcal2.2g22.3g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 2303g779kcal70.5g112.8g2.3g0g
Rypsiöljy rainbow165g1480kcal0g0g164.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g15693kcal408.6g2347.2g475g76.4g
Valittu annoskoko5000g7846kcal204.3g1173.6g237.5g38.2g
Annoskoko puolitettuna2500g3923kcal102.2g586.8g118.8g19.1g
Arvot/100g100g157kcal4.1g23.5g4.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=277238