Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 865g2613kcal154.9g419.3g8.6g92.5g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g519g1634kcal62.3g5.2g155.6g0g
Vesi3458g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)104g28kcal1.3g5g0.2g1.8g
Sinappi 26g34kcal1.1g3.7g1.6g0.4g
Lihaliemikuutio Maggi29g80kcal2.6g2g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8779kcal444.4g870.4g345.2g189.4g
Valittu annoskoko5000g4389kcal222.2g435.2g172.6g94.7g
Annoskoko puolitettuna2500g2195kcal111.1g217.6g86.3g47.4g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576