Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)814g3095kcal4.1g52.9g325.7g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 896g2723kcal78.4g496.3g17g124.5g
Leivinjauhe 41g72kcal2.1g15.4g0g0.2g
Hunaja 652g2152kcal3.3g526.4g0g0g
Mustikka metsä- 2443g1075kcal12.2g156.4g14.7g80.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 155g518kcal0.1g126.3g0.1g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19270kcal200.4g2747.4g715g415g
Valittu annoskoko5000g9635kcal100.2g1373.7g357.5g207.5g
Annoskoko puolitettuna2500g4818kcal50.1g686.9g178.8g103.8g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527