Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 487g3530kcal5.8g1.9g395.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 475g1628kcal48.3g332.1g5.7g16.6g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)170g545kcal25.5g80g12.9g30.7g
Sokeri 827g3358kcal0g826.4g0g0g
Leivinjauhe 49g86kcal2.5g18.4g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15g45kcal1.6g8.8g1g4.1g
Kananmuna kuoreton 535g764kcal66.9g1.6g54.9g0g
Raparperi 2433g820kcal16.8g133.8g2.4g34.1g
Kaneli, jauhettu, annos 2g10g26kcal0.3g7.7g0.3g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g21600kcal335.4g2821.4g945.6g182g
Valittu annoskoko5000g10800kcal167.7g1410.7g472.8g91g
Annoskoko puolitettuna2500g5400kcal83.9g705.4g236.4g45.5g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595