Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 1170g3254kcal311.2g0.2g225.3g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g878g948kcal31.6g184.3g7.9g11.4g
Kananmuna 50g(kpl)439g553kcal48.3g1.3g39.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1463g483kcal48.3g71.7g0g0g
Sipuli 161g49kcal2g7.7g0.3g2.7g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2.9g6.7kcal0.3g1.1g0.1g0g
Puolukka 585g227kcal2.6g39.8g2.9g15.2g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g293g1141kcal0g286.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13321kcal888.6g1185.6g552g58.6g
Valittu annoskoko5000g6661kcal444.3g592.8g276g29.3g
Annoskoko puolitettuna2500g3330kcal222.2g296.4g138g14.7g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385