Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo907g6436kcal2.7g1.8g725.2g0g
Sokeri 616g2502kcal0g615.8g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1813g5529kcal175.9g1111.3g36.3g262.9g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.9g0g0.1g
Mustikka metsä- 1305g575kcal6.5g83.5g7.8g43.1g
Sokeri305g1237kcal0g304.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 36g121kcal0g29.6g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g32863kcal372g4306.4g1538.6g613.2g
Valittu annoskoko5000g16431kcal186g2153.2g769.3g306.6g
Annoskoko puolitettuna2500g8216kcal93g1076.6g384.7g153.3g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906