Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)932g252kcal12.1g44.7g1.9g15.8g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)2485g621kcal24.8g136.6g0g34.8g
Vesi1242g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 93g101kcal7.4g15.2g0.6g2g
Oliiviöljy 168g1483kcal0g0g167.7g0g
Mustapippuri 6.2g17kcal0.7g2.4g0.2g1.6g
Basilika, kuivattu 12g32kcal1.8g2.5g0.5g5g
Suola, annos 3g62g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5011kcal93.6g402.8g341.8g118.4g
Valittu annoskoko5000g2506kcal46.8g201.4g170.9g59.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1253kcal23.4g100.7g85.5g29.6g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471