Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Peruna, keskikokoinen 60g403g242kcal6g52.4g0.4g3.6g
Oliiviöljy 81g713kcal0g0g80.6g0g
Tomaattimurska 2580g759kcal14.4g136.7g5.2g49g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)73g73kcal5.4g12.3g0.4g1.5g
Sokeri 10g39kcal0g9.7g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 194g53kcal6g2.1g1.5g3.1g
Vesi1612g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3779kcal64.8g430.6g176.4g116g
Valittu annoskoko5000g1890kcal32.4g215.3g88.2g58g
Annoskoko puolitettuna2500g945kcal16.2g107.7g44.1g29g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766